Dankbaar

Vorige week was ik met mijn gezin bij een voorstelling van de zandtekenaar.

Wauw wat een passie heeft hij, alles klopte bij zijn voorstelling de muziek de tekeningen.

Ja dit raakte mij in mijn ziel, en ik kan niet uitleggen hoe dat voelt.

maar nog 2 weken en dan zitten we in 2019.

Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar, wellicht heb je al plannen voor het aankomende jaar.

 

Het afgelopen jaar heb ik mij ontwikkeld als persoon als coach en als moeder.

Als moeder omdat ik steeds meer los kan laten, en daar bedoel ik mee de controle.

Vaak wil ik de regie in handen hebben ik wil graag dat de dingen lopen zoals ik ze wil, echter met kinderen lukt dit niet altijd. Je Kunt dan alleen accepteren dat het nu eenmaal anders loopt dan verwacht, dit kan heel moeilijk zijn en ook dit is een leerproces.  Het afgelopen jaar leerde ik hier steeds beter mee omgaan, en soms is het even een chaos in huis en is niet alles opgeruimd en dat is oké.

Wist je dat kinderen heel mindful zijn van nature hun ego speelt nog niet zo een grote rol als bij volwassen. Hoe meer je met kinderen omgaat hoe minfuler jezelf wordt.

En nee bij mij lukt het ook niet altijd, soms gaan ding mis en dat is oké, soms zit mijn ego mij in de weg dan zit ik zo in mijn hoofd dan kan ik wel heel boos op mezelf worden uiteindelijk heeft het geen zin. Maar weet dat je altijd kan kiezen, je kunt kiezen om de hele dag de gesprekken in jezelf te voeren maar kunt ook kijken wat je kunt doen om je van hoofd naar je lichaam te gaan

Een tip denk aan je voeten, of leg een hand op je buik en voel je ademhaling.

 

Ik ben gegroeid als coach, ik ben begonnen met mijn opleiding tot ACT therapeut, daarnaast ben ik begonnen met de magische eenhoorn met als doel kinderen leren mediteren op een speelse manier. Hier gaan we volgend jaar zeker mee verder heb je nog suggesties mail me dan.  Wist je dat de magische eenhoorn ook op Spotify en op Facebook te vinden is.

En ook als persoon ben ik weer gegroeid, ik kom steeds beter in mijn vel, weet steeds meer wat ik wil of welke richting ik uit wil.

Mijn zoekt tocht is nog niet voorbij elke keer leer ik weer. Ik ben zo dankbaar dat jullie er voor mijn zijn dat jullie mij supporteren in mijn missie. Ik ben dankbaar dat alles goed gaat met mijn gezin, dankbaar voor mijn gezondheid, dankbaar voor mijn werk, ja het klinkt allemaal cliché maar toch probeer ik hier elke dag van te genieten.

Nu ik dit schrijf is het winter en komt er bijna elke dag een roodborstje bij ons in tuin, ja zelfs daar ben ik dankbaar voor ik kan er zo intens van genieten van deze kleine dingen.

Waar ben jij allemaal dankbaar.

Wat waren jouw magische momenten.

Sta er een bij stil en schrijf ze op.

En maak aan het begin van het jaar een dankbaarheids--pot en schrijf elke keer een briefje als je ergens dankbaar voor ben, doe je deze in de pot. En aan het einde van het jaar maak je de pot weer open en lees je ze weer.

 

Ik wens je fijne feestdagen.